A.P.W.M.Maat (Lex) studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde in 1986 cum laude zijn artsexamen.

Daarna werd hij in het Dijkzigt Ziekenhuis opgeleid tot cardio-thoracaal chirurg. In 1992 trad hij toe tot de staf van de afdeling cardio-thoracale chirurgie in het Erasmus MC Rotterdam. Hij is binnen die afdeling vooral actief in de longchirurgie, harttransplantatie en steunharten.

In 2011 werd hij benoemd tot Honorary Member van de Roemeense vereniging voor thoraxchirurgie.

Naast zijn dagelijkse werk is hij lid van diverse commissies op zijn vakgebied, bestuurlid van de Nederlandse Vereniging voor Endoscopische Chirurgie, van het kamermuziekgezelschap “De Bezetting Speelt” en is hij is paukenist van het Symfonie Orkest Rijnmond.

In zijn collectie oude instrumenten bevinden zich twee originele Schnellar pauken.

• w-tbird
  • w-facebook